110 km de toamnă

110 km de toamnă


  • Când? 23 Octombrie 2016
  • Echipa: eu și Mihai
  • Traseu: Cluj-Florești-Luna de Sus-Vlaha-Săvădisla-Liteni-Băișoara-Iara-Buru-Rîmetea și retur, în total 110 km
  • Timp: am pornit la pe la 9: 30 din Cluj, în Săvădisla ne-am oprit 30 min la o cafea, era ora 13 când am ajuns la Rîmetea, aici am stat o oră și un pic să mâncăm și să ne odihnim, pe la 14:30 am pornit spre Cluj și am ajuns în Cluj la 17:30. Deci cumulat: 8 h

Foarte greu să mă decid ce să fac week-endul ăsta. Deși cățăratul îmi făcea cu ochiul, Spock stătea singur de mult timp și uitat în balcon de 3 săptămâni, cam așa. Era cert. Mi s-a făcut un dor nebun de pedalat, mai ales că e toamnă iar peisajele de toamnă sunt superbe, oriunde te-ai afla. Inițial am vrut să merg cu un grup organizat la Scărița Belioara, dar pentru că încă nu era nimic sigur ce se întâmplă în acel grup,  pentru că nu cunoșteam aproape pe nimeni, și pentru că sunt o ”socially awkward” când vine vorba de mulți oameni, am decis să merg solitar la Rîmetea, să admir natura și să mă bucur de frumusețea Colților Trascăului (Piatra Secuiului). Sâmbătă seara îl sun pe Mihai și îi propun tura, că totuși parcă îmi era urât să merg așa solitar hai hui, și Mihai e încântat de idee, deci avem echipă.

Tura a fost foarte frumoasă iar dificultatea nu i-am simțit-o pe deplin având un partener de drum și de discuție. Ne-au fugărit vreo 5 căței, era să-mi pierd bidonul cu apă, am mâncat un gulaș excelent și am băut o ciocolată caldă extraordinară :D. Rîmetea e superbă toamna, e plină de culori, iar Colții Trascăului parcă ne implorau să-i cățărăm. Cu toate astea ne-am bucurat când am văzut echipe de cocoțători pe stâncă.

Dacă ți-a plăcut articolul...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *