2 zile în Piatra Craiului sau fericire la sfârșit de vară

2 zile în Piatra Craiului sau fericire la sfârșit de vară


  • Când? 5-6 Septembrie 2015
  • Echipa: eu, Tudor și Silviu
  • Traseu:

-Ziua 1: Podul Dâmboviței (cerc roșu)-Șaua Funduri(triunghi albastru)-Umerii Pietrei Craiului(bandă roșie)-Refugiul Șpirla (dormit)…-cu specificarea că în partea cu județul Argeș marcajul este foarte prost, încât la un moment dat ne-am pierdut printr-o pădure și am pierdut 1/2h căutând marcajul.

-Ziua 2: Refugiul Șpirla(bandă roșie)- La Zaplaz- La Lanțuri  [CE ÎNSEAMNĂ MAI EXACT ACEST TRASEU? Numai şi numai stâncă. Practic e numai şi numai cățărare, hai să-i zicem <alpine scrambling>.Nu e potecă, nu ai să vezi aşa ceva, ci numai perete, şi dacă nu e perete, e grohotiş.] -Șaua Grind-Vf. La Om (cel mai înalt 2238) și începe CREASTA NORDICĂ (auzisem că e cea mai grea, că e doar stâncă, poteci înguste, hăuri multe, cățărare,descățărare, etc…chestii emoționante, și așa a și fost, o splendoare și o plăcere nesfârșită)-Vf. Țimbalul mic-Vf. dintre Țimbale-Vf.Țimbalul mare-Vf. Ascuțit-Padinile Frumoase (triunghi albastru)-Cabana Curmătura (banda galbenă) –Zănoaga-Fântâna lui Botorog-Zărnești.

*Cealaltă parte de creasta nordică am făcut-o în urmă cu un an (vezi AICI).


După o infinită așteptare, în sfârșit m-am întors la prima și marea mea dragoste-Munții Piatra Craiului. Craiul a fost dragoste la prima vedere, și a rămas de atunci ”muntele de suflet”. Împreună cu băieții voinici Tudor și Silviu ne-am propus să-l luăm de la zero, din Podul Dâmboviței până în Zărnești, cu parcurgerea CRESTEI NORDICE. Prin urmare, desfășurătorul nostru este cel de mai sus 😀 .

Dacă ți-a plăcut articolul...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *