Aiudeana-Toamna târziu cu bicicletele prin Trascău

Aiudeana-Toamna târziu cu bicicletele prin Trascău


Când? 30 octombrie 2016

Unde? Munții Trascău.

Echipa: eu și Spock.

Traseul: AICI (sau AICI în Google maps)


Ce este ”Aiudeana”? Oficial, este o tură de mtb pentru care s-a făcut un eveniment pe facebook și era deschisă pentru toată lume care biciclește. Peste noapte m-am trezit și eu cu un invite la acest event care mi-a atras atenția. Întâmplarea a făcut să am și eu și Spock loc într-o mașină, așa că de ce să nu mergem?

Fix în același week-end cu o zi înainte fusesem la Scărița Belioara cu o gașcă de oameni total necunoscuți pentru mine, iar asta e a doua zi tot cu același scenariu, numai că pe bicicletă. Deci un week-end predestinat să trec peste statutul meu la care țin, acela de ”socially awkward”.

Începutul e bun. Primesc mesaj de la orange că mi-au expirat minutele, deci am rămas și fără telefon dacă se întâmplă ceva. Păi nu are ce să se întâmple, doar sunt încă cel puțin 50 de oameni pe lângă mine…Și pornim…rămân doar eu cu Spock…la un moment dat blocați în noroi. Trecem și de noroi, trecem și de oameni, și tot trecem de oameni…Urcăm dealuri, trecem prin păduri, ne bucurăm de mișcare, de toamnă, de natură. În continuare nu ne încadrăm în peisajul social, dar pentru prima dată mă bucuram că sunt singură, și totuși cu așa mulți oameni în jur.

Ajungem la jumătatea traseului. Eu sunt un om care nu ia pauze lungi. Se răcesc mușchii, parasimpaticul intră în joc, ori într-o tură de acest gen, ai nevoie să fii în formă, așa că pauzele mele sunt foarte scurte. Uneori nici nu-mi vine să le iau, dar le iau să nu leșin de foame. După pauza de la jumătatea traseului o iau mai repede înainte. În fața mea mai erau foarte puțini. Ajung la un han, unde observ că oamenii iar se opresc. De aici traseul are două variante: o scurtătură direct spre Aiud doar cu coborâre, sau tot în față pe o variantă mai lungă. Eu nu știam de scurtatură, și la indicațiile celor care erau deja ajunși acolo, am luat-o pe traseul lung. Aici mi se taie filmul un pic, adică nu cuplez de ce sunt așa puțini oameni pe acest traseu, că la un moment dat vreme de zeci de minute bune, poate și mai bine nu m-am întâlnit cu nici un om. Asta e ciudat. Mă uit în spate nu văd pe nimeni, nu mă depășește nimeni, ceva nu e ok. Oare sigur am luat-o bine și nu era pe undeva vreo potecă pe care am ezitat-o? Hmmm. Eu am Nokia qwerty, nema gps, și de dimineață m-a anunțat orange-ul că nu mai am nici minute.  E prea evidentă ruta asta încât să o cotească pe undeva. Dar într-un final dau de oameni. Vaaaai ce bine ! Chiar la bifurcația drumului stătea un băiat care era din zonă și cunoștea traseul, să-i direcționeze pe oameni spre ramura corectă. Tot cu el am ajuns cu bine înapoi în Aiud. Am aflat între timp că majoritatea s-au oprit la hanul din deal și au luat-o pe acea scurtatură înapoi.

A fost o experiență foarte frumoasă și tura în sine și ideea de a face cunoștință cu comunitatea bicicliștilor din zonă. Chiar am întâlnit oameni simpatici pe traseu. Eu, o socially awkward am zis asta.

Dacă ți-a plăcut articolul...

2 thoughts on “Aiudeana-Toamna târziu cu bicicletele prin Trascău

  1. Laci

    Super fotografiile si superba descrierea traseului. Mi-a facut placere sa pedalez alaturi de tine 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *