Bikepacking Slovenia – bucla vestică via Alpii Iulieni (Triglav) partea a2a

Bikepacking Slovenia – bucla vestică via Alpii Iulieni (Triglav) partea a2a


Informații și costuri:

  1. Drumul Cluj- Ljubljana – 900 km (12 h de condus) (1800 km dus-întors)
  2. Cazarea în Ljubljana: am găsit un hostel în centru cu 20-25 euro/personă.
  3. Wild campingul este interzis în Slovenia! Am stat în campinguri special amenajate. Slovenia este o țară frecventată de bicicliști și alți turiști, se găsesc campinguri și locuri de cazare foarte simplu, pe orice rută. Pe această rută am stat în : Camping Lake Bled, Caming Trenta, Camping Kanal, Camping Ajdovscina. Costul unei nopți în camping este între 8 și 11 euro/persoană. Dacă nu vrei să dai bani pe campinguri, slovenii sunt înțelegători și prietenoși, deci totuși este tolerat!
  4. Mâncarea este scumpă în Slovenia. Dacă ai bani și nu vrei să cari mâncare de acasă, găsești oriunde pe drum ceva de mâncare! (Eu am avut un cob plin de mâncare.)
  5. Vara este călduroasă, nu merită să cari haine prea groase, cu un sac de extremă de 5 grade Celsius și în tricou am avut un confort termic excelent.
  6. O astfel de tură presupune o pregătire fizică adecvată, asta dacă vrei să te bucuri în loc să te plângi că nu mai poți. Eu nu m-am antrenat deloc cu bicicleta, ieșeam cu ea foarte rar, maxim de 2 ori pe lună, însă eu sunt alergător montan și asta mi-a oferit o condiție fizică decentă.

Ce concluzii am tras eu?

Fiind prima tură lungă de bikepacking nu știam la ce să mă aștept, însă am pornit fericită și încrezătoare. Deși mi-a ucis fundul (2 zile după ce m-am întors am umblat crăcănată) picioarele mele mai puteau să ducă mult și bine. Cel mai tare mi-a fost frică dacă o să duc atâta din punct de vedere fizic, având în vedere că și bicicleta era încărcată, însă asta n-a reprezentat deloc o problemă. Singura supărare a apărut în a3a zi când meniscul meu fisurat s-a trezit la viață. Deși în ziua 4 mi-am simțit puțin și picioarele, după un somn odihnitor nu am mai avut nici o taină, iar când am terminat tura parcă nici nu mai pedalasem cu ele, erau fresh, fapt ce m-a surprins și pe mine într-un mod plăcut. Chiar a2a zi după ce am ajuns acasă am ieșit iar cu bicicleta!

Partenerii: se aleg înțelept! Niciodată nu voi mai merge cu oameni care nu sunt pe aceeași lungime de undă cu mine în ceea ce privește TOT. (Data viitoare mi-am propus să fac un chestionar selectiv înainte ca cineva să vrea să vină cu mine:)) ) Daaar, eu am o soluție totuși pe care o pândesc de foarte mult timp: călătoria solitară.

În Triglav voi reveni 100%, cu prima ocazie, tot pe bicicletă, sau în alergare, sau să-i cuceresc vârfurile, sau să mă cațăr în pereții lui. 😉

Turele lungi cu casa în spate pe bicicletă clar mi se potrivesc ca o mănușă, cel puțin tura aceasta a fost ceea ce mi-am dorit ceea ce am căutat să experimentez, și cu siguranță vor mai urma multe!

 

<-Înapoi la prima parte

Dacă ți-a plăcut articolul...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *