Copyright (drepturile de autor) ©


Ai voie să distribui pe rețelele sociale articolele acestui site ( cu ajutorul iconițelor de social media aferente articolelor sau cele din josul paginii principale), însă fără a fura conținutul (textul și fotografiile) lui.

Ce înseamnă a fura conținutul acestui site? Adică să dai copy-paste la text sau la poze (NU să distribui via iconițelor de social media) și să le faci publice pe pagina ta, fără să îmi ceri voie, sau și mai rău…să le folosești în scop comercial.

Te rog să fii cinstit, iar dacă ai nevoie de materiale de pe siteul meu, ca să le postezi undeva sau să le folosești in scopuri personale, te rog să-mi ceri voie mai întâi, și, probabil, vei avea voie să le folosești doar dacă îți voi da eu acordul.


Legea nr. 74/2018 pentru modificarea și completarea Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe, modificată și completată, este actul normativ de reglementare a drepturilor de autor în România.

Încălcare a dreptului de autor este folosirea neautorizată a materialelor protejate de legile cu privire la dreptul de autor, violând astfel drepturile proprietarului, prin reproducerea materialelor respective sau prin lucrări derivate din acestea.

Conform legii drepturilor de autor din România, ”constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 1 an la 4 ani sau cu amendă punerea la dispoziția publicului, inclusiv prin Internet sau prin alte rețele de calculatoare, fără consimțământul titularilor de drepturi, a operelor ori a produselor purtătoare de drepturi conexe sau de drepturi sui-generis ale fabricanților de baze de date ori a copiilor acestora, indiferent de suport, astfel încât publicul sa le poata accesa în orice loc sau în orice moment ales în mod individual.”


Ce voi face eu dacă semnalez această infracțiune?

  1. În primul rând voi lua legătura cu tine și te voi atenționa asupra faptului. Dacă nu răspunzi atenționării și nu vei șterge ceea ce ai furat, voi trece la pasul 2.
  2. Îți voi distruge reputația într-un mod public și îți voi atribui statul de hoț. 
  3. Voi face totul cu putință să plătești pentru asta!

Te rog să fii civilizat!

Merci.