Iarna 2017-2018: un sezon plin doar pe schiuri. Tu de ce schiezi?

Iarna 2017-2018: un sezon plin doar pe schiuri. Tu de ce schiezi?

În acest sezon, este pentru prima dată când în fiecare week-end, ba chiar și în timpul săptămânii și toată vacanța de iarnă, am ieșit din casă pe schiuri. Deși nu a nins la fel de mult ca sezonul trecut, totuși a nins suficient la munte, iar eu am reușit să țintesc de fiecare dată locurile unde zăpada a fost în condițiile cele mai bune, fie că a fost vorba de pârtie, fie că a fost vorba de off piste și powder. 

Se spune că trebuie să te dai măcar de 10 ori/sezon ca să te poți numi schior și să adopți un stil specific (adică să nu schiezi ca o cizmă, dar nici să cobori kamikaze drept). Nu că aș schia de nota 10, niciodată nu am excelat și nici nu am un stil de invidiat, însă lucrez, lucrez, și încet încet îl formez la un nivel pe care mi-l doresc. Când vorbesc de o zi de schi, eu vorbesc de minim 7-8 ore, adică multe coborâri, iar dacă vorbesc de schiul de tură și off piste, schiez zi-lumină, chiar și la frontală. Adevărul este că schiul, la fel ca și cățăratul și MTB-ul, a devenit un drog al fericirii. Nu schiez ca să treacă iarna mai repede, ci iubesc iarna pentru că abia aștept să mă văd cu schiurile în picioare. Mă bucur de prima zăpadă, de fiecare dată când ninge, și sunt tristă pentru că iarna durează așa puțin. Pentru mine e o crimă morală să stau în casă, atunci când este de schiat. E imposibil! Încă din luna august încep numărătoarea inversă și număr câte zile mai sunt până în decembrie, când începe sezonul de iarnă. Multă lume disprețuiește iarna, fără motiv, nefondat. Faptul că e frig, e vânt, zăpadă, ceață, gheață, nu înseamnă că e urât, ci e din cale-afară de frumos și de provocator. Iarna poți practica la fel de multe sporturi ca vara, sau le poți adapta, așa că oameni buni, nu mai urâți iarna! Învățați să schiați sau să cățărați și o să devină anotimpul preferat. Iar muntele? Cel mai drag mi-e iarna!

De ce schiez? În primul rând pentru că iarna e scurtă și trebuie să profit la maxim de zăpada pe care mi-o oferă. În al doilea rând pentru că e sportul meu de iarnă preferat. Eu schiez de mică. N-a trecut o iarnă fără să fiu plecată pe coclauri cu schiurile. Am început de la 5 sau 6 ani, eram la grădiniță. În copilărie mă dădeam pe toate coclaurile din satul unde am copilărit. Nu am avut niciodată instructor, însă când ești mic prinzi repede, nu conștientizezi pericolele, habar nu ai ce riscuri îți asumi, nu ai frică de nimic. Săream pe trambuline de zăpadă, coboram pe dealuri abrupte, pline de obstacole, nu aveam nici o treabă…Am învățat să schiez atunci și mă consider un om norocos.

Iubesc și schiul de tură dar și schiul de pârtie. În România, cea mai frumoasă pârtie am găsit-o în Masivul Postăvaru, Poiana Brașov. Deși au niște scoruri mari pentru buzunarele românilor de rând, pârtia în sine e o bijuterie. Partea proastă este că mulți nu-și asumă nivelul de începător și vor să demonstreze că pot mai mult, așa că încearcă pârtiile negre și devin un pericol atât pentru ei cât și pentru restul schiorilor (ultima dată în Poiană am coborât în fund pe-o placă, deși aveam schiurile în picioare, pe o pârtie neagră; nu a fost plăcut!).

Pentru că sunt din Maramureș, un județ cu potențial enorm în ceea ce privește orice sport outdoor, inclusiv schiatul, atât pe pârtie cât și off piste, nu pot să nu menționez de Mogoșa, pârtia lăsată în paragină de deasupra Șuiorului, care a devenit un paradis al free-riderilor, inclusiv al meu. Mogoșa+powder=al 9lea cer!

Așadar, schiez pentru că:

  • mă eliberez 
  • mă concentrez doar la ce am de făcut și uit de toți și toate
  • iubesc iarna

DSCN1832

  • iubesc zăpada, mai alesc cea proaspătă pufoasă
  • la schi întâlnești adesea oameni frumoși

IMG-20180121-WA0067

  • e un sport provocator, care necesită concentrare, stăpânire, evaluare

25344626_1653590297996253_1628039808_o

  • muntele poartă cele mai frumoase straie iarna!

IMG-20180121-WA0073

P.S.: O să scriu despre fiecare tură separat.

Este drept, că de mult timp urmăresc să schiez și în Alpi, deoarce m-am îndrăgostit de ei, iar singura ofertă avantajoasă și frumoasă găsită recent a fost cea a unei prietene, Andreea, pe care am întâlnit-o tot la schi, și aproape că am plâns de frustrare când am văzut că perioada vacanței de schi coincide cu perioada mea de sesiune :(. Sper că cineva să aibă mai mult noroc decât mine și să meargă cu Andreea la schi, așa că o să las oferta aici, mai jos, pentru că merită din plin! (Și asta o spun eu, student sărac și ghinionist.) Sper că după sesiune să am și eu mai mult noroc…

Mergeți la schi, nu mai irosiți banii și timpul cu prosti!

Fragment de postare cu scop informativ:

Ce spui de kilometri de pârtii perfect bătute și instalații pe cablu împrăștiate cât vezi cu ochii?

Austria poate fi supranumită țara sporturilor de iarnă și paradisul schiorilor. Pentru frumusețea munților, calitatea serviciilor și infrastructura turistică am ales să petrecem vacanța de iarnă aici, la Kreischberg!

În 4-10 februarie 2018, în vacanța intersemestrială, vom fii la schi în Austria.
Cu mic, cu mare, elevi, studenți și adulți ne dăm întâlnire pe pârtiile din Kreischberg unde vom profita de zăpadă și ne vom încărca de energie pozitivă și voie bună!

Kilometrii de pârtii și socializarea de la apres-ski sunt greu de descris în cuvinte, așa că te așteptăm! Fii curios, alege să nu mai amâni vacanța mult dorită. E momentul tău pentru a avea propriile amintiri din Alpi!

PREȚ: 405 € copii sub 16 ani/ 565 €  adulți

Include:

– Cazare 6 nopți hotel 3*** Knappenberg în camere de 3-5 locuri

– Masă în regim demipensiune: 2 mese/zi – mic dejun și cina sub forma de bufet suedez diversificat

– Skipass Kreischberg pentru 5 zile, pe toate instalațiile și pe toată durata șederii

– Sauna, loc de joacă pentru copii, sală de relaxare și sală de gimnastică sau yoga

– Asistență turistică în limba română pe toată perioada vacanței

Oferta completă : AICI !!

Partii_Kreischberg

CAZARE ȘI MASĂ

După o zi pe pârtii, relaxarea la hotel devine o componentă importantă a fiecărei vacanțe la schi.

Nu-ți mai bate capul cu gătitul după o zi pe pârtii și organizarea mesei. Alege să te relaxezi la unul din cele trei tipuri de saună ale hotelului și petrece o seară în liniște în încăperea dedicată pentru yoga și meditație cu o panoramă deosebită spre Alpii Iulieni.

Hotelul Knappenberg 3*** oferă un meniu diversificat și proaspăt, cu ingrediente din bucătăria locală și internațională.

Seara vom socializa cu ceilalți participanți la vacanță și ne vom face planuri pentru ziua care va urma pe pârtii!

SKIPASS ȘI CURSURILE DE SCHI

În pretul vacanței este inclus skipass-ul pentru toate instalațiile de schi pe partiile Kreischberg – Austria, pe turată celor 5 zile de schi.

* La cerere, pentru o grupa de minim 6 persoane se pot oferi cursuri de inițiere/ perfecționare cu instructor de schi certificat, vorbitor de limba română.

Pret monitor de schi 75 €/ persoană.

Cursurile de schi și perfecționare se vor desfășura pe durata a aproximativ 4h/zi, în funcție de observațiile instructorilor de schi. Participanții vor fi împărțiți pe grupe diferențiate de nivelul de pregătire și nevoile de perfecționare. Participanții vor fi îndrumați pe toată perioada vacanței de către monitori de schi atestați.

La finalul vacanției în Austria, pe lângă energia bună, tonusul revigorat și tehnica de schi îmbunătățită, te vei întoarce cu noi amintiri și satisfacția de a fi cunoscut oameni puși pe distracție și dornici de a călători! Nu trebuie să vii cu gașca ta de prieteni. Avem noi una deja formată și te luăm și pe tine alături de noi!
Condiție necesară: voia bună și zâmbetul pe buze!

Rezervă-ți vacanța la schi trimițând un email la office@adeonatrips.ro sau apelând 0740 454 520.

TU DE CE SCHIEZI? 🙂

20180121_160743

 

Dacă ți-a plăcut articolul...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *