Ne-am cățărat la Ampoița și am dormit la 7 stele

Ne-am cățărat la Ampoița și am dormit la 7 stele


Când? 17-18 aprilie 2018

Echipa: eu, Tudor și prietenii de la sală.

Se anunță week-end cu vreme superbă și evident nu vom rămâne în Cluj. Pentru că ne era dor de cățărat și sezonul abia începuse, ne-am gândit să încercăm zone noi de escaladă din apropierea Clujului. Niște prieteni de la sală au venit cu opțiunea Ampoița, iar noi nici n-am mai stat pe gânduri căci ne-a surâs ideea.

Sâmbătă dimineața după ce Tudor își termină contravizita de week-end la spital, o luăm spre Ampoița. 

TOPO zone și trasee de cățărat: AICI.

Am ales în prima zi sectorul Piatra Boului, unde sunt multe trasee pe toate gradele și toate gusturile, chiar e o faleză super reușită, la soare după orele 11-12, deci e numai bună când e frig afară. Noi ne-am făcut ca racii în schimb…:))

După o zi productivă de cocoț, urmează să ne întoarcem în sat și să ne punem corturile lângă Calcarele de la Ampoița. Ne întoarcem la mașină după ce am mâncat fericiți la Mama Luță, ca să ne luăm cortul și să urcăm pe deal lângă calcare, doar că…discuția de la mașină:

Tudor: Bianca ia tu cortul. Eu: Cortul e la tine. T: Cum să fie la mine? Nu e la mine, hai termină cu glumele. Eu: Nu glumesc! Cum nu l-ai luat tu??? T:Nu! Tu trebuia să-l iei! Eu:Păi nu l-am luat, credeam că-l iei tu!…

Da…Și așa am dormit noi sub stele, fără cort. Celălalt Tudor și Diana în cort, eu și Tudor al meu fără cort, sub cerul liber. Nu știu cum lucrează Universul, că în noaptea aia a fost senin, cald, n-a căzut rouă, nici urmă de condens, pe dimineață iarbă uscată, planetele s-au aliniat. Și am dormit ca 2 copii amândoi. Ce hotel de 7 stele am prins! M-a trezit un cuc, care cânta de dimineță, iar când am deschis ochii îmi dădea soarele în ochi de după stâncă. Tudor era fericit că am uitat cortul acasă (?!) și că a avut parte de un somn odihnitor sub un cer senin și înstelat. A doua zi ne-am cățărat iar, apoi meniu de la Mama Luță și ne-am întors fericiți înapoi la Cluj. 

Ce nebunie! Aș da orice pentru încă o noapte  senină și caldă sub stele și să mă trezească un cuc.

Dacă ți-a plăcut articolul...

One thought on “Ne-am cățărat la Ampoița și am dormit la 7 stele

  1. X

    Pacat de tine si de Tudor, ati fost un cuplu frumos (unii ar fi zis perfect). Totusi, ma bucur pentru tine ca ti-ai refacut viata si esti ok. Spor in toate!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *