Pe schiuri prin cătunele părăsite din Apuseni

Pe schiuri prin cătunele părăsite din Apuseni


Când? 24 ianuarie 2018

Echipa: eu și Tudor

Traseu: stațiunea Muntele Băișorii – pârtia Băișoara- traversarea pârtiei spre căsuța Salvamont – se urmează drumul în continuare care începe de lângă căsuța Salvamont până la o barieră spartă și veche, unde drumul se bifurcă în jos (dreapta) și în sus (stânga) – se urmează bifurcația de sus (stânga) prin pădure, unde va începe marcajul bandă albastră – am mers pe acest marcaj și tot pe el ne-am și întors. Păcat că nu am pornit Strava :(, să fiu mai explicită.


24 ianuarie 2018, zi liberă națională, ziua Unirii…Pentru noi a fost o zi de sărbătoare, datorită unirii noastre cu zăpada. Pentru că eu evit să dau banii pe skipasuri, că nu degeaba mi-am cumpărat schiuri de tură (nu au fost investiție, ci o economie!), mă uitam după trasee de schi de tură pe lângă Cluj. Aflu că un prieten merge la pârtie la Băișoara și îl rog să ne ia și pe mine și Tudor. Ajungem acolo, ne dăm de două ori pe pârtie, urcată pe foci bineînțeles, până bombăne Tudor, că doar n-o să facem asta toată ziua nu? Categoric, nu! Trebuie să explorăm zona, să găsim ceva trasee de dat prin zăpadă, căci era powder, și ar fi fost păcat…Ne întâlnim cu un salvamontis și îl întrebăm de zonă, și ne explică pe unde s-o luăm pentru un traseu de schi de tură (traseul descris mai sus). Super! Și ne-am dus!

După ce trecem de drumul până la barieră, zăpada devenea mai mare și mai bună, iar când am ajuns pe deal, am descoperit primul cătun de vară părăsit, vai ce pitoresc arată, ce frumoasă zonă, mă simțeam ca și într-un film după frații Grimm. Înconjurați de urme de mistreți și căprioare, dar și de alte urme de schi, într-un soare cald, care bătea peste brazii încărcați cu zăpadă, bombăneam amândoi că nu avem aparatele foto la noi, și prin urmare toate pozele sunt cu telefonul (adică de o calitate nu prea bună 🙁 ). După acest cătun am intrat iar în altă pădure, prin care am mers la următorul cătun părăsit. Wow, aici natura albă ne lasă cu gura cască, e incredibil câtă frumusețe avem parte, și cât powdeeer!!

A fost o zi…mai mult decât perfectă! Ce unire cu zăpada și cu frumusețea am avut! 🙂 

Dacă ți-a plăcut articolul...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *